Haberler

...

TÜRKMENELİ’NDE TÜRK LİDER ŞEHİT EDİLDİ

Irak Bayat boyları lideri Hüseyin Alloş Bayatlı, Türkmeneli’nin Kifri ilçesinde düzenlenen drone saldırısı sonucu şehit oldu.

Geçtiğimiz günlerde, sözde araştırmacı ve IKBY eski milletvekili ‘Ferhat Sengawe’ nin Türk milleti ve Irak’ta yaşayan Türkmen halkına yönelttiği nefret söylemlerine cevap veren akademisyen Ali Hüseyin Bayatlı’nın babası olan Hüseyin Alloş Bayatlı, bir süredir peşmerge ve PKK tarafından tehdit ediliyordu. Türkmen lider, Türkmeneli’nin Kifri ilçesinde düzenlenen drone saldırısıyla şehit edildi.

Yaşanan elim hadise, Türklerin Irak’ta can güvenliği olmadığını ve Türk varlığının tehlikede olduğunu bir kez daha akıllara getirdi.

Irak Türkmen Cephesi, Bayat Aşiretine Taziyede Bulundu

“Irak Türkmen Cephesi (ITC), Türkmen Kifri ilçesindeki Beyat aşireti lideri Şeyh Hüseyin Alluş'un, insansız hava aracı (İHA) ile hedef alındığı terör saldırısını şiddetle kınıyor.

Türkmenleri doğrudan hedef alan bu saldırı, aynı zamanda IKBY parlamento seçimlerinin yaklaşmasıyla Kifri bileşenleri arasında güvenlik durumunu, istikrarı ve kardeşçe bir arada yaşamayı bozmaya yönelik tehlikeli bir göstergeye işaret etmektedir.

Irak Türkmen Cephesi, Irak Silahlı Kuvvetleri Komutanı, Başbakan ve IKBY'ye, Kifri ilçesinde güvenliğin sağlanması, terör örgütlerinin ortadan kaldırılması, vatandaşların hayatlarının korunması için acil müdahalede bulunma çağrısında bulunuyor. Bu terör olayı ve arkasındaki faillerin ortaya çıkarılması için acil soruşturma başlatılması ve faillerin cezalarını almak üzere adalete teslim edilmesinin önemini ifade ediyoruz.

Irak Türkmen Cephesi, Irak'taki Türkmen halkını savunmak için milli mücadelesini sürdüreceğini, Türkmen milletinin kimliğine ve haklı davasına daha kararlı ve bağlı olacağını teyit ediyor.

Kifri şehrindeki Beyat aşireti ile Türkmen milletimize ve şehidin ailesine başsağlığı diliyor, Türkmen davası şehidine Cenab-ı Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyoruz, mekânı cennet olsun.”

ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salihi Çağrıda Bulundu

“Bu bir acil çağrıdır…
Kifri’ye müdahale gerekmektedir.
Kifri’deki Türkmenlerin can güvenliği tehlikede.
Terörist bölücü, alçak PKK’lılar, Kifri’nin bir kahraman mücadelecisini drone saldırısı ile şehit etti. Hüseyin Alloş Bayatlı şehit düştü…”

Irak Türkleri Derneği de Kamuoyu Açıklamasında Bulundu

“Irak'ın Türkmen ilçelerinden Kifri'de düzenlenen drone saldırısı sonucu Irak Bayat Boyları Lideri Hüseyin Alloş Bayatlı şehit düşmüştür.

Bu acı haber, Irak Türkleri Derneği Yönetim Kurulu olarak bizleri derinden üzmüştür. Yapılan saldırıyı henüz resmi olarak üstlenen bir taraf olmamakla beraber merhum şehidimizin ailesiyle temasımız devam etmekte ve süreci yakinen takip etmekteyiz. Altını çizmek isteriz ki Türkmen toplumuna yönelecek her tehdidin, her saldırının karşısında mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Bu menfur saldırıda şehit düşen Hüseyin Alloş'a Allah'tan rahmet; başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Bayat aşiretine ve Türkmen milletine başsağlığı diliyoruz.

Gelişmelerin her düzeyde takip edildiğini ve gerekli girişimlerin sürdürüldüğünü tüm kamuoyuna beyan ederiz.”

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür