Haberler

...

Virüs nedeni ile bütün duruşmalar iptal edildi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı alanında virüse karşı alınacak önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, alınan tedbirler kapsamında 30 Nisan’a kadar bütün duruşmaların iptal edildiğini belirtti.

Tutuklu ve hükümlülerin görüntülü görüşme yapabilmesi için çalışmalar başlatıldığından da söz eden Gül, “Cezaevlerinde görevli personel evlerine gönderilmeyecek, izole yerlerde kalacaklar.” ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Gül’ün açıklamalarından satır başları şu şekilde:
-Tutuklu ve hükümlülerin görüntülü görüşme yapabilmesi için çalışmalar başlatılmıştır.
-Bugünden itibaren ceza infaz kurumlarımızda aldığımız tedbirlere bir yenisini daha ekliyoruz. Kurumlarda görev yapan tüm personel kurum idarelerince belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyerek, izole edilen barınma yerlerinde kalacaklardır.
-HSK’nın kararıyla avukat ya da tarafların mahkemeye de gelmesine gerek kalmaksızın bu konuda tedbirlerin alınması kararı almıştır. 30 Nisan’a kadar tüm duruşmalar ve acil olmayan tüm işler ertelenmiştir.
-Avukat meslektaşlarımızın CMK ödemeleri 6 Nisan itibariyle tümüyle yapılmış olacak.
- Bir mağduriyeti olan vatandaşlarımız için adaletin kapısı kapatılmamıştır. Adaletin izolasyonu olmaz. Sosyal mesafeyi koruyacağız ama adaletle aramıza mesafe koymayacağız.
-Bu sıra dışı süreci fırsata çevirmek isteyenlerin karşısında hukuk vardır, olmaya da devam etmektedir.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür