Özel Haberler

...

ITC Lideri Salihi Irak kabinesine seçilen Türkmen Bakanı tebrik etti

Irak Türkmen Cephesi, Irak Devlet Bakanlığı görevine atanan Hiyam Nimet Köprülü’yü tebrik etti.

Irak Meclisi yayınladığı yazılı açıklamayla, Meclis’te gerçekleştirilen oylama sonucunda, Hiyam Nimet Mahmut Köprülü’nün Devlet Bakanlığına seçildiğini duyurdu. Türkmen siyasetçi, oylamanın ardından yemin ederek görevine başladı.

Kabineye seçilen Türkmen bakanı tebrik etmek için ITC lideri Erşat Salihi de sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Salihi, “Bugün resmî olarak Türkmen bakanımız Hiyam Köprülü Irak Meclisi’nde güvenoyunu aldı. Türkmeneli’ye hizmet için, bakanlar kurulunda artık Türkmenler de var. Bu zafer, Telafer’den Mendeli’ye kadar bütün Türkmeneli’nin zaferidir. Milletimize kutlu olsun. İşimiz bitmedi. Şimdi ise cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine talibiz. Türkmenlerin hakkı sadece bakanlık değildir. Irak’ın üçüncü ana unsuru olan Türkmenler, Irak’ta en iyi şekilde temsil edilmelidir. Durmayacağız, pes etmeyeceğiz. Türkmeneli için sürekli çabalayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Üst düzey görevlerde bulundu

1961’de Kerkük’e bağlı Türkmen ilçesi Altunköprü’de doğan Nimet Köprülü, daha önce Irak Planlama Bakanlığında üst düzey görevlerde bulundu. Kendisinden önce devlet bakanlığına aday gösterilen, Türkmen Milletvekili Hasan Özmen’in 5 Ağustos’ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi üzerine devlet bakanlığına adaylığı açıklandı.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür