Haberler

...

İdlib’de 3 askerimiz şehit oldu

Moskova’da alınan kararın ardından 5 Mart’tan bu yana ateşkesin uygulandığı İdlib’den şehit haberi geldi. TSK’ya yönelik saldırı “Güvenli Koridor”un kurulacağı M4 otoyolu üzerindeki Mahambel kasabasında gerçekleşti.

Milli Savunma Bakanlığı ((MSB) tarafından yapılan açıklamada, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde (İGAB) görevli unsurlarımıza bölgedeki bazı radikal gruplar tarafından yapılan roketli saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımız ile ateş altına alınmış ve misliyle karşılık verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Yerel kaynaklar saldırının hemen ardından bölgeye TSK ve Suriye Milli Ordusu unsurlarının takviye edildiğini ve TSK’nın Mahambel’i kuşattığını bildirdi. Saldırının terör örgütü Heyet Tahrir el-Şam ya da Hurras El Din örgütü tarafından gerçekleştirdiği iddia edildi.

Sivas Valiliği şehit olan askerlerden birinin Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Nayir (25) olduğunu bildirdi.

Kalp krizi geçirdi

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’de bir askerin kalp krizi sonucu şehit olduğunu kaydetti.

Yapılan açıklamada, “Bahar Kalkanı Harekâtı kapsamında İdlib bölgesinde görevli bir kahraman silah arkadaşımız birliğinin 18 Mart’ta gece icra edeceği pusu, keşif, gözetleme ve emniyet faaliyetlerinin hazırlıkları esnasında ilk tespitlere göre kalp krizi nedeniyle rahatsızlanması sonucu şehit olmuştur.” denildi.

Bakanlık, kalp krizi sonucu şehit olan askerin ise Piyade Uzman Çavuş Sezayi Atabey olduğunu açıkladı. 

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür