Haberler

...

Türkiye’den Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’ya yardım

Türkiye tarafından Arnavutluk Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetleri’ne karşılıksız verilen 6 ambulans gerçekleştirilen törenle teslim edildi.

Başkent Tiran’da bulunan Silahlı Kuvvetler Destek Komutanlığı’nda gerçekleştirilen teslim törenine Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka, Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Muammer Hakan Cengiz ve diğer yetkililer katılım gösterdi.

Xhaçka, yapmış olduğu konuşmada, ambulansların birer mini acil durum ve mini hastane olduklarına değinerek, ambulansların gerekli tüm unsur, teknoloji ve ekipmanlarla iyi donanımlı olduklarını ifade etti.

Xhaçka, “Kendisi de salgınla mücadele etmesine rağmen bizim bu zor günlerde yanımızda bulunan dostumuz ve müttefikimiz Türkiye’ye Arnavutluk hükümeti adına iki kez şükranlarımı sunmak istiyorum. Bugün itibarıyla bu ambulanslar, sivil acil durumlar çerçevesinde Silahlı Kuvvetlerin operasyonel bir parçası olacak ancak ihtiyaç duyulduğu takdirde kaza veya diğer tıbbi acil durumlarda acil ihtiyaçları karşılamak üzere Travma Hastanesine ilişkilendirilecektir.” dedi.

Arnavutluk hükümetinin tüm çabalarıyla korona virüs ile mücadeleden zaferle çıkacağına inandıklarının altını çizen Cengiz, “Türkiye her zaman zor zamanlarda Arnavutluk’un yanında olmuştur. Bu 6 ambulansı hediye ederek, sahip olduğumuz geleneği sürdürüyoruz. Türkiye’nin Arnavutluk’a, Arnavut halkına yardımıları devam edecek ve bunların uzun yıllar boyunca kullanılabilir olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kuzey Makedonya, Kovid-19 ile mücadelede Türkiye’den yardım istedi

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, Kovid-19 ile mücadelede Türkiye’den yardım talep ettiklerini belirterek, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinesinden bilgi aldık ve maske, koruyucu giysi ve testlerden oluşan yardımlar açıklanacak.” diye konuştu.

Kuzey Makedonya’nın Kovid-19 ile mücadelede hangi ülkelerden yardım talep ettiklerine dair e-posta üzerinden gelen soruyu yanıtlayan Dimitrov, AB’nin 4 milyon avroluk yardım yaptığını ve Norveç’in yardım yapacağını belirtti.

Dimitrov, Çin’den yardım talep edildiği ve bu yönde olumlu cevap aldıklarını, Hollanda’nın da Kovid-19 testleri göndererek yardımda bulunacağını da ifade etti.

Szijjarto ise Kuzey Makedonya’ya korona virüs ile mücadelede sağlık hizmetlerine yardımcı olmak amacıyla 100 bin koruyucu maske ve 5 bin koruyucu giysi bağışladıklarını kaydetti.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür