Haberler

...

Türk bilim insanları: Yasağı 14 güne çıkarın, bu son şansımız

Sokağa çıkma yasağının başlaması öncesinde vatandaşların marketlere akın etmesine değinen bilim insanı Dr. Serdar Savaş, Bilim Kurulu üyelerine seslenerek, yasağın 14 güne çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Bilim insanı Dr. Serdar Savaş, sokağa çıkma yasağı öncesinde yaşananlar sonrasında tehlikenin daha fazla arttığına vurgu yaparak, Bilim Kurulu üyelerine ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Lütfen bu sokağa çıkma yasağını 14 gün uzatıp ve bu sırada çalışmaları evlerde arama tarama test çalışmalarını ciddiyetle uygulayacak organizasyon yapsınlar. Bu bizim son şansımız olacaktır.” şeklinde çağırıda bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından, 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağının başlamasından önce başkentteki fırın ve bakkallarda yoğunluk meydana geldi.

“Yasağı 14 güne çıkarın”

Görüntülerin yayılmasından sonra Türk bilim insanı Dr. Serdar Savaş, hükümete ve Bilim Kurulu üyelerine “Yasağı lütfen 14 güne çıkarın, bu son şansımız” sözleriyle seslenerek, “Birkaç saat önce sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve bunun arkasından insanlarımız marketlerde, manavlarda, pazar yerlerinde ve fırınlarda bir araya geldiler. Çoğu maskesiz olarak. Şimdi evlerinde bu aldıkları mikropları birbirlerine daha fazla bulaştıracaklar. Saygıdeğer devlet büyükleri, sayın bilim kurulu üyeleri, saygıdeğer Sağlık Bakanımız ve bütün karar vericiler lütfen bu sokağa çıkma yasağını 14 gün uzatıp ve bu sırada çalışmaları evlerde arama tarama test çalışmalarını ciddiyetle uygulayacak organizasyon yapsınlar. Bu bizim son şansımız olacaktır.” ifadelerinde bulundu.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür