Haberler

...

Medreseden çaldığı 1,5 tonluk kurşunu 300 TL’ye sattı

Hırsız, yüksek tarihî değere sahip olan kurşun plakaları söküp Tarlabaşı’nda bulunan bir hurdacıya sattı. Hurdacı da plakaları presleyip para karşılığı elden çıkardı.

Karaköy’de bulunan 432 yıllık Kılıç Ali Paşa Medresesi’ne farklı günlerde gece saatlerinde gelen bir şahıs, korona virüs salgını nedeniyle iş yerlerinin kapalı olmasından faydalanarak kubbelerden yaklaşık 1,5 ton kurşun plaka çaldı.

Mimar Sinan tarafından yapımına başlanan ve ölümünden sonra 1588 yılında yapımı bitirilen medresede, tarihî değeri yüksek olan kurşun plakaları söken şahıs kayıplara karışmıştı. Vakfın müdürünün güvenlik kamera görüntülerini inceleyip şikâyetinden sonra inceleme başlatan polis, eşkâlinden yola çıkarak şüpheli Sinan Z’yi Galata Kulesi civarında yakaladı.

İfadesi alınan Sinan Z, çaldığı kurşun plakaları Tarlabaşı’nda bir hurdacıya 300 TL’ye sattığını itiraf etti. Hurdacı Ali A. da polise, plakaları pres yaptırarak sattığını belirtti. Bunun üzerine Ali A. da gözaltına alındı. Sinan Z’nin “hırsızlık”, “uyuşturucu madde kullanmak” ve “kasten yaralama” suçlarından emniyette çok sayıda kaydı bulunuyordu. Karaköy Polis Merkezi Amirliği’nde işlemleri tamamlanan Sinan Z, adliyeye sevk edildi.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür