Haberler

...

Türkiye ve Kazakistan savunma sanayi alanında iş birliğini güçlendirme yoluna gidiyor

Kazakistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Muhsin Dere, Kazakistan’a gerçekleştirdiği iki günlük çalışma ziyareti kapsamında Bakan Nurlan Yermekbayev ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki savunma sanayi alanındaki ortaklıkların yanı sıra askeri eğitim alanında iş birliği konuları da masaya yatırıldı.

Kazakistan ile Türkiye’nin çok yönlü stratejik ilişkilerini geliştirmeyi sürdüreceği belirtilen açıklamada, söz konusu görüşmede büyük Türk savunma şirketleriyle iş birliği konularının da gündeme geldiği kaydedildi.

Dere ve beraberindeki heyet, Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibit Atamkulov’la da bir araya geldi.

Kazak tarafının yeni tip korona virüse karşı mücadelede verdiği destekten dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiği görüşmede, iki ülkenin ortak ürettiği optik ve radyo elektronik alanındaki askeri ürünlerin imalatındaki başarılara da değinildi.

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Dere, yaptığı açıklamada, Kazakistan’ın Orta Asya’da Türkiye için önemli ortaklardan biri olduğunun altını çizerek, “Uzun ve verimli görüşmeler gerçekleştirdik. İki kardeş ülke arasında askeri ve teknik alanlarda birçok yeni anlaşmanın yapılması planlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Türk heyeti, ziyaretleri sırasında başkentte yer alan 4 savunma sanayi şirketi ile Nursultan Nazarbayev Ulusal Savunma Üniversitesi’nde incelemeler yaptı.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür