Haberler

...

Mirziyoyev’den Türk Konseyi ülkelerinin kalkınma bankası kurma önerisi

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türk Konseyi ülkelerinin kendi yatırım fonu ve kalkınma bankasını kurma zamanı geldiğinin altını çizerek, bunun için somut çalışmalara başlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Mirziyoyev, Korona virüsü salgını sebebiyle çevrimiçi düzenlenen Türk Konseyi Gayri resmi Zirvesi’ne canlı bağlantıyla katıldı. Ülkelerin potansiyellerini birlikte kullanarak her türlü zorluklara hazırlıklı olmaları gerektiğinin altını çizen Mirziyoyev, temel hedefleri olan ekonomik ilişkileri güçlendirmek için belirli belgelerin hazırlanması gerektiğini kaydetti.

“Somut çalışmalara başlamaya hazırız”

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, “Türk Konseyinin kendi yatırım fonunu oluşturma ve kalkınma bankası kurma zamanı geldi. Bu yönde somut çalışmalara başlamaya hazırız. Ayrıca ulaşım ve transit potansiyelini geliştirmenin de önemi artıyor. Bölgemizde bunun için yeterince imkân ve potansiyel var. Yani Türkistan üzerinden dünya pazarına girmeliyiz. Azerbaycan ve Türkiye üzerinden de Avrupa ülkelerine girebiliriz. Bu da altyapı projelerinin gerçekleştirilmesini gerektiriyor.” diye konuştu.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür