Şevket Apuhan

Tüm yazıları
...

Millî Devlet Direnecek!

1984 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Türk Dünyası İşletme Fakültesi’nde Uluslararası ilişkiler, Haliç Üniversitesi’nde İşletme eğitimi almış, yüksek lisansını aynı üniversitede tamamlamıştır. Uzun yıllar uluslararası bağımsız denetim kurumlarında çalışmış, ulusal gazetelerde yazarlık ve ulusal TV’lerde düzenli olarak yorumculuk yapmıştır. Türkiye’de ve Azerbaycan’da birçok konferansa konuşmacı olarak katılmış Apuhan’ın, yayınlanmış 4 kitabı bulunmaktadır.

İletişim:apuhan@outlook.com

Şevket Apuhan

Millî (Ulus) Devlet, dört bir taraftan gelen ağır saldırılara direniyor. Türkiye, Suriye, Irak ve İspanya; Milli Devletlerini bir arada tutabilmek için, bölünmeye karşı devlet reflekslerini işletirken, küreselleşmenin sahipleri bütün güçleriyle yeni sınırlar çizmek için yükleniyorlar.

Altımız oyulur, emeğimiz sömürülür, toprağımız şehit kanlarıyla yıkanmaya devam ederken Türk Milleti, şirketler hukukuna karşı, devletler hukukunun yanında durduğunu ilan etmiş durumda.

Biz bu ruhu Dumlupınar önlerinden, Büyük Taarruzun en ön cephesinden, Çanakkale'nin kanlı siperlerinden emanet aldık. Bir asır evvel bizi karanlıklar içinde boğmak isteyenlere karşı Türk Milli Devletini kurarak, tercihimizi yedi düvele haykırdık.

Milli (Ulus) Devletin sırtını dayayacağı duvar üç unsurla örülmüştür: Milli ekonomi, milli ordu ve milli eğitim. Bu duvarı sağlamlaştırmak, içeriden ve dışarıdan yönelen hücumlara karşı korumak ve hasar gören yerlerini onarmak için inanmış insanlar yeni bir cephe açmış bulunuyorlar ve Milli Devlet gazetesi ile bu cepheye bilgi, iman ve ahlak taşıma azmindeler.

Bu fakirde, çıkardıkları seferberlik emrinden sonra, uzun zaman sonra yeniden bir gazetede yazmaya başladı. Bundan böyle bu köşede güncel politik ekonomi gelişmelerini yorumlamaya çalışarak Türk Milli Devletine, karınca misali hizmet etmeye bu köşeden devam edeceğiz.

Kravatlı küresel teröre karşı Kerkük'teki direnişin de Zonguldak'taki direnişin de yanındayız.

Kerkük'teki direnişten sonra bizim olan bölgeye PKK'nın yerleştirilmesine karşı da Zonguldak'taki direnişten sonra bizim olan kömür sahalarına yabancıların yerleştirilmesine karşı da uyanığız.

Hiç uyumadan direnenlere selam olsun.

Bir sonraki yazımızda Osmanlı'nın çöküş sürecinde iktisadi etkenleri uzun uzadıya inceleyeceğiz.