Sakin Öner

Tüm yazıları
...

TÜRK MİLLETİ DEĞERLİ BİR EVLÂDINI KAYBETTİ

İletişim: sakinoner@hotmail.com

Sakin Öner

Bugün Cumhuriyet dönemi Türk milliyetçiliğinin önemli isimlerinden büyük devlet adamı, fikir ve mücadele adamı Sadi Somuncuoğlu’nu kaybettik. Merhum Somuncuoğlu, 68 Kuşağı Ülkücülerinin ağabeyiydi. Nihal Atsız ve Necdet Sancar ekolünden ve Türkçüler Derneğinden yetişen bir Türk Milliyetçisiydi. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptı. 1970’li yıllarda İbrahim Metin ve Halil Özyıldız’la birlikte Devlet dergisini yayımladı. Töre ve Bozkurt dergilerinin yayımlanmasına katkıda bulundu. Töre-Devlet Yayınları ile Türk milliyetçiliği fikriyatının gelişmesine ve düzey kazanmasına, Milliyetçi bir aydın kuşağının yetişmesine büyük katkı sağladı. 1. ve 2. Milliyetçi Cephe Hükümetlerinde Devlet Bakanlığı yaptı. Bu görevlerinde başarılı oldu.

12 Eylül darbesinden sonra MHP ve Ülkücüler Davasında yargılandı. 1999-2002 yılları arasında görev yapan Ecevit'in başbakanlığı döneminde de Devlet Bakanlığı yaptı. Son dönemde Türk Ocaklarında ve Millî Düşünce Merkezi oluşumunda öncü rolü oynamıştır. Hayatı dolu dolu, Türk Milliyetçiliği davasına hizmetle geçti.

Bugün aramızdan ayrılarak Hakk’a yürüyen Sadi Somuncuoğlu’na Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Fikirleri ve hizmetleri ile Türk milliyetçilerince anılmaya devam edecektir.

Ailesinin, Türk milliyetçilerinin ve Türk milletinin başı sağolsun.