Haberler

...

Görevini Yapan Kaymakama Alçakça İftira

Cuma hutbesinde şehitlerimizle ilgili bölümü atlayan imamı, hutbeyi doğru okuması konusunda ikaz eden Diyarbakır Kulp ilçesi kaymakamı Burak Akeller, PKK yandaşları tarafından hedefe koyuldu.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Kaymakamı Burak Akeller, Cuma namazı için Kuba Camii’ne gitti. İddiaya göre, cami imamı hutbe sırasında şehitlerle ve terör saldırısıyla ilgili cümleleri atlayınca kaymakam "Hoca doğru oku." diyerek imamı ikaz etti. Namaz sonrasında odasında imamla görüşen Kaymakam Akeller, “Hocam hutbeyi neden tam okumadınız, şehitler kısmını neden atladınız?” diye sordu. İmamın “Bize de baskı oluyor.” demesi üzerine sinirlenen Kaymakam yüksek sesle imama “Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Kaymakamın uyarısına kızan imam, kendisinin de üyesi olduğu sendika aracılığıyla hadiseyi basına yanlış aksettirdi. Burak Akeller’in, Cuma namazındaki hutbede ‘şehitler’ ile ilgili bölümünü okumayan imamı uyarması, “Hutbeyi beğenmedi.” şeklinde çarpıtıldı. Sendikanın açıklaması sonrasında olay, sosyal medya ve muhalif basında, “Hutbeyi beğenmeyen kaymakam imamı darp etti.”, “Kaymakamdan imama hutbe dayağı” şeklinde çarpıtılmış ifadelerle yer aldı.

İmam bacağı ağrıdığı gerekçesiyle darp raporu aldı. Kaymakam Akeller ise, imama dokunmadığını ve fiziki bir müdahalede bulunmadığını söyledi. Akeller, “Bugün hastaneye giden herhangi birinin buram ağrıyor dese darp raporu alabiliyor. İmamın raporu gerçekçi değil. Raporda da ‘sağ bacağında ağrı var, yüzeysel bir de çizik’ diye yazıyor. Ben imama dokunmadım bile” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Akeller, Hadisenin Aslını Açıkladı

"Bugün Kuba Camii'ne cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam 'Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım' deyince, ben de bu cevaba kızıp 'Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?' dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı İl Valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darp etmedim" dedi.

Hutbenin Şehitlerimiz İle İlgili Okunmayan Kısmı Şöyle:

“Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri ulvî değerleri yaşamak ve yaşatmaktır.

Geçen hafta hain bir terör saldırısı nedeniyle vatan evlatlarımız şehadet makamına ulaştı. İnanıyoruz ki, Rabbimizin rahmeti şehitlerimizin üzerinedir. Onlar, kendilerine müjdelenen cennet nimetleriyle sevinmektedirler. Şehitlerimizi ve gazilerimizi yetiştiren anne babalar başımızın tacıdır. Onların eş ve çocukları en değerli emanetimizdir.

Biliyoruz ki, Allah’ın yardımı müminlerle beraberdir ve zafer inananlarındır. Vatanımıza göz diken, milletimize ve ümmet-i Muhammed’e düşmanlık besleyen, Filistin’de bebek, kadın, yaşlı demeden masumları katleden işgalci zalimlere gelince, onlar, mutlaka kaybedeceklerdir.”

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür