Haberler

...

Dışişleri’nden Hafter’e tehdit

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Libya’daki çıkarlarımızın hedef alınması halinde Hafter unsurlarını meşru hedef olarak telakki edeceğimizi tekrar vurguluyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter’in, ülkenin doğusunda kontrol ettiği bölgelerde kendi yönetimini resmen ilan ettiği Libya’da çatışmalar yoğun şekilde sürerken Dışişleri Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi.

Hafter’den “savaş ağası” diye bahsedilen açıklamada, Hafter güçlerinin son günlerde başta Trablus’ta olmak üzere saldırılarını artırdığının altı çizilerek, “Hafter’e bağlı unsurlar, sadece 9 Mayıs günü, Trablus’un merkezindeki yerleşim birimlerine yoğun topçu ateşinin yanısıra 100’ün üzerinde roket fırlatmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Hafter unsurlarını vururuz

“Trablus Büyükelçiliğimiz dâhil diplomatik misyonların, Mitiga Havalimanı’nın, kalkışa hazırlanan sivil uçakların ve diğer sivil altyapının hedef alındığı, sivillerin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bu saldırılar savaş suçu teşkil etmektedir. Bu vesileyle, Libya’daki temsilciliklerimiz ile çıkarlarımızın hedef alınması halinde, Hafter unsurlarını meşru hedef olarak telakki edeceğimizi tekrar vurguluyoruz.” şeklinde yapılan açıklamada BM’ye “harekete geçme” çağrısında bulunuldu.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür