Haberler

...

Irak’ın kuzeyinde 2 asker şehit, 2 asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, Irak’ın kuzeyinden yapılan taciz ateşinde 2 askerin şehit, 2 askerin yaralandığını açıklandı.

MSB’nin açıklamasında, “Irak kuzeyi Haftanin bölgesinde, 25 Mart 2020 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca havan ile yapılan taciz atışı neticesinde, 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımız ile yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz.” denildi.

Bakan Akar’dan başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyinde bulunan Haftanin bölgesinde şehit düşen askerler için bakanlığın Twitter adresinden, “Sizi toprağa değil, yüreğimize gömdük. Vatan size minnettardır.” başlığıyla Piyade Uzman Çavuş İsmail Karataş ve Piyade Uzman Onbaşı Onur Karakaya’nın fotoğraflarını paylaşarak başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Akar, “Silah arkadaşlarımız 25 Mart 2020 tarihinde Irak kuzeyi Haftanin bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca havan ile yapılan taciz atışı neticesinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve MSB mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Şehit askerler törenle memleketlerine uğurlandı

Irak’ın kuzeyinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İsmail Karataş ve Uzman Onbaşı Onur Karakaya için Şırnak’ta tören düzenlendi. 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda yapılan törende, şehit Karakaya ve Karataş’ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişi okundu ve dua edildi.
Karataş ve Karakaya’nın naaşı helallik alınmasından sonra silah arkadaşlarının omuzlarında ambulansa taşındı, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na getirildi. Buradan Karataş’ın naaşı Şanlurfa’ya, Karakaya’nın naaşı Manisa’ya gönderildi.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür