Haberler

...

İşsizlik ödeneği banka hesaplarına yatırılacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Nisan ayı işsizlik sigortası ödemelerini hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmıştık. Bu uygulamamızı Mayıs ayında da devam ettirme kararı aldık.” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında işsizlik ödeneğinin bu ay da hak sahiplerinin banka hesabına yatırılacağını kaydetti.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, virüs ile mücadele sürecinde vatandaşların evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için aldıkları önlemleri kararlılıkla sürdürüldüklerinin altını çizdi. Bu kapsamda, işsizlik ödeneğinin de banka hesaplarına yatırılacağını ifade eden Selçuk, “Nisan ayı işsizlik sigortası ödemelerini hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmıştık. Bu uygulamamızı Mayıs ayında da devam ettirme kararı aldık.” dedi.

Hak sahiplerine IBAN numaralarını 26 Nisan’a kadar bildirmeleri gerektiğini vurgulayan Bakan Selçuk, “Halihazırda ödenek alan ya da almaya hak kazanan vatandaşlarımız, ALO 170’i arayarak IBAN numaralarını bildirebilir veya ‘https://esube.iskur.gov.tr/’ adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebilirler.” bilgisini paylaştı.

IBAN bilgisini giremeyen ya da banka hesabı olmayan hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceğinin de altını çizen Bakan Selçuk, bu kapsamda olanlara ödemelerin PTT aracılığıyla yapılacağını belirtti.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür