Haberler

...

Yeni Ufuk Dergisi 100. Sayısına Ulaştı

2014 yılında yayın hayatına başlayan ve aylık olarak yayın yapan Yeni Ufuk dergisi, yüz sayıdır Türk milliyetçiliğinin bayraktarlığını yapıyor.

Milliyetçi camia tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen Yeni Ufuk dergisi, Kasım ayında 100. sayısını çıkardı. Her ay Türk milliyetçiliğinin birçok farklı meselesini ele alan Yeni Ufuk dergisi, bu sayısında ise kendi hikâyesini anlattı. Otuz iki sayfadan oluşan dergi, bu ay bir değişiklik yaparak seksen sekiz sayfa basıldı. Okuyucular, seksen sekiz sayfa içerisinde derginin kurulma aşamasını, dergi ile tanışan gençlerin kendi hikayelerini, Yeni Ufuk dergisinin milliyetçi düşünce içerisindeki yerini anlatan yazıları okuyabilirler.

Türk milliyetçiliği fikrinin geçmişi ile geleceği arasındaki kopan zinciri tamamlama gayesiyle sekiz senedir yayın hayatına devam eden Yeni Ufuk dergisi, Türk milliyetçiliği fikrine hizmet etmiş büyük ideolog, akademisyen ve yazarlar ile bu fikre hizmet etmeye gönüllü gençleri yine bir araya getirdi. Derginin mensubu gençlerin yazılarının yanında Türk milliyetçiliğinin son teorisyeni Prof. Dr. İskender Öksüz, din sosyolojisi alanının önemli isimlerinden Prof. Dr. Yümni Sezen, tecrübeli eğitimci Dr. Sakin Öner gibi Türk milliyetçisi aydınlar da yazılarında dergi hakkındaki samimi düşüncelerini dile getirdi.

Töre dergisi gibi milliyetçi yayınların içinde bulunan ve Türk milliyetçiliğinin yaşayan son ideoloğu Prof. Dr. İskender Öksüz derginin mensuplarına "İnşallah yüzüncü yıla da şahit oluruz. Tanrı Türk'ü korusun gençler! Bu gençler giderek nesiller olsun ve bütün Türk illerine yayılsın!" hitabında bulundu. Yine milliyetçi akademisyenlerden Prof. Dr. Yümni Sezen ise derginin içeriği ile ilgili "Kendi yazdıklarını yaşayan veya rahmete kavuşmuş büyüklerinden yansıttıkları fikirleri ne güzel sunuyorlar." yorumunu yaptı.

Ayrıca Dr. Sakin Öner "Türk Milliyetçiliği Tarihinde Yeni Ufuk Dergisinin Yeri" başlıklı yazısında "Yeni Ufuk dergisi ve Millî Devlet gazetesinin şimdiden Türk milliyetçiliği tarihinde seçkin bir yere sahip olduğunu belirtmekte yarar görüyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni Ufuk dergisine ulaşmak isteyenler sosyal medya üzerinden iletişime geçerek bilgi alabilirler.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür