Haberler

...

“Yıldırım-1 Cudi” operasyonu başladı

Şırnak kırsalındaki Cudi Dağı’nda güvenlik güçleri tarafından terör örgütü PKK’ya yönelik ‘Yıldırım-1 Cudi’ operasyonu başlatıldı. ‘Yıldırım-1 Cudi Operasyonu’na 58 komando timi, 12 jandarma özel harekât timi, 12 polis özel harekât timi, 18 korucu timi ve 2 karma tim olmak üzere toplam 102 tim 1485 personel katıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, beraberinde Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu ile terör örgütü PKK’ya yönelik 2017 rakımlı Cudi Dağı’nda başlatılan “Yıldırım- 1 Cudi Operasyonu”na ilişkin Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır’dan bilgi aldı.

Ersoy, yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü PKK’nın bölge halkına yaptığı zulmün, uyguladığı şiddetin, küçücük çocukları dağlara kaçırarak terörist yapması ve istismar etmesinin, ailelere ve evlatlarına yaşattıklarının acımazsızca olduğunu ifade etti.

PKK’nın genç yaşlı, kadın erkek, ayırt etmeksizin katliamlar yaptığını, tarımdan hayvancılığa, sanayicilikten madenciliğe, turizme kadar her alanda bölge ekonomisine ağır darbeler vurduğunun altını çizen Ersoy, bölgenin masum insanlarına hizmet etmek için ülkenin dört bir yanından gelen gencecik kamu görevlilerine uyguladıkları alçak, kalleş saldırılarla acılar yaşattığını kaydetti.

“Örgüte katılım sayısı bu yıl 22”

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu, İçişleri Bakanımızın gayreti ve liderliği, terörle mücadele eden bütün kurum ve kuruluşlarımızın sergilediği uyum, iş birliği ve koordinasyon anlayışı, yerli ve milli teknolojimizle sağladığımız üstünlük, güvenlik güçlerimizin azimli cesaretli ve tecrübeli mücadelesiyle bölücü terör örgütünü bitirmeye yönelik önemli mesafeler kat ettik. Bunu yanı sıra TSK Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve halen devam etmekte olan Pençe Kaplan Operasyonu’nu yaparak örgütün dışardaki yapılarına, yönetimine destek aldığı alanlara büyük darbe vurdu.” dedi.

İçeride de çok büyük bir mücadelenin devam ettirildiğine işaret eden Ersoy, bu mücadelelerle yılda 5 binlerle ifade edilen örgüte katılım sayısının 2019 yılında sadece 130, bu yıl için de yalnızca 22 olduğunun altını çizdi.

Her yıl dağa katılan sayının 3 katından fazla dağdan inenlerin olduğuna vurgu yapan Ersoy, ikna çalışmalarının karşılık bulduğunu kaydetti.

Operasyonda 1485 personel hazır bulunacak

Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır da Cudi Dağı’nın Nuh Peygamber ziyareti bölgesinde olduklarını söyleyerek, bu mevkiinin Cudi Dağı’nın en zirve noktalarından biri olduğunu kaydetti.

Bölgede başlatılan ‘Yıldırım-1 Cudi Operasyonu’na 58 komando timi, 12 jandarma özel harekât timi, 12 polis özel harekât timi, 18 korucu timi ve 2 karma tim olmak üzere toplam 102 tim 1485 personelin katıldığının altını çizen Sır, Cudi Dağı’nda bulunan terör örgütünün muhtemel barınma alanlarında teröristleri arayıp bulmak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla bu operasyonu icra ettiklerini ifade etti.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür