Harun Meral

Tüm yazıları
...

Kısa kısa 3 konu

Henüz yazar hakkında detaylı bilgi verilmemiştir.

Harun Meral

Felsefî bakış açısına sahip bir arkadaşım mesaj yazarak sormuş.

- Türkiye’de yaşayan milyonların gerçek öyküsünü nasıl ifade edersiniz?

Böyle sormuş dostumuz. Biraz da kinaye yaparak…

El cevap :

- Cehalet, zaruret, adavet kıskacına hapsolmuş ;

Hamaset rüzgârları ile savrulan, bağnazlık ve taassup çukurunda debelenen, kavram kargaşası neticesinde ruhunu kaybetmiş, yiyen, içen, çiftleşen et kemik torbaları.

Böyle cevap yazdım.

-Rüya ile amel eden, hurafeyi din zanneden ve sıradan insanları bir parti başkanı diye kutsayan milyonlar haksız mı yani diye sordu.

Verecek cevabım yok dedim. Kapattım konuyu.

---

Gösteriş

İsrafın şiddetle men edildiği İslam dinine mensup olmasına rağmen, bazı Müslüman zenginlerin oluşturduğu dejenere üst sınıf, yani güya dindar burjuvazi davranışları çok manidardır. Şekilcilik bataklığında geleneksel din anlayışının takipçisi dejenere üst sınıfın lüks tüketim ve pahalı marka tercihi yaparak gösterişe önem vermelerini, bu davranışlarıyla statü satın almak iç güdüsüyle, kompleksiyle, izah edebiliriz. Fark edilmek veya teşhir arzusu da diyebiliriz. Lüks otellerde verilen ve sadece zenginlerin katıldığı iftar(!) yemekleri, statü satın almak gayretinin çok basit bir tezahürüdür. Hâlbuki İslam dininde statü ve sınıf üstünlüğü yoktur. Müslüman kisvesi altında kapitalist ve bireyci hayat tarzını benimsemek günümüz Müslümanlarının en büyük ve fahiş çelişkisidir.

---

Kerkük’te neler oluyor haberimiz var mı?

Irak’ta Kerkük’e bağlı bölgelerde seçim sonuçlarına itiraz eden Türkmenler sokağa indi. Protestolar başladı. Irak Türkmen Cephesi Lideri Erşat Salihi, genel seçimlere hile karıştığı iddialarına karşı Türkmenlerin sokaktaki tepkilerinin gittikçe artacağını söyledi. Türkmeneli bölgesinde oylar Kürt adaylara kaydırılarak hile yapıldı diyen Türkmenler, Türk dünyasından diplomatik destek bekliyor. Bu konu Türkiye’de hiç gündem olmadı.