Harun Meral

Tüm yazıları
...

Neden AHDE VEFA -TURAN BİRLİĞİ ?

Henüz yazar hakkında detaylı bilgi verilmemiştir.

Harun Meral

Neden AHDE VEFA -TURAN BİRLİĞİ isimli bir sivil toplum kuruluşu kurmak ve geliştirmek gayretindeyiz?

Kalabalıklaşan şehir hayatının getirdiği yoğunluk esnasında farkında olmadan kalabalıklar içinde yalnızlaşan ve kendi kabuğuna çekilen fert ‘insan’ faktörünü yeniden milli, kültürel ve sosyal ilişkiler ortamına çekebilmektir ilk gayemiz.

Çatışma ve öteleme kurgusu üzerine temellendirilen Türk siyasi geleneğine yeni bir boyut kazandırarak, insanımızın politik tercihlerinin üstünde milli bir ülkü, milli bir mefkûre etrafında herkesi mutabık hale getirmek amacıyla varlık ortaya koyarak, hem Türkiye de hem de Turan coğrafyasında ortak paydalarda yani asgari müştereklerde birleşen, şuurlu kitleler oluşturabilmektir orta vadedeki maksadımız.

Türk milliyetçiliği davasının fikir ve düşünce muhtevasında bulunan pek çok unsurun Türk milletine yeterince anlatılamadığını söylemek gerçekçi olmanın da bir gereğidir. Bu nedenle Türk milliyetçiliğinin Türkiye ve bütün Türk dünyasını ihata eden mesajlarının tamamını milletimize ve sınırlarımız dışındaki Türklere ulaştırmak arzumuz her geçen gün daha da kuvvetlenmektedir. Bu arzumuzu realize edecek ilmi muhtevalı komisyonlar kurarak, hamasetten uzak, reel adımlar atılmasını sağlamaktır mefkûremiz.

Türk dünyası ve ülkemiz gerçeklerini, yanlışları ve doğruları “Her şey Türk’e göre, Türk için ve Türk tarafından” ilkesine dayanarak ortaya koymaya, yanlışları bu yanlıştır diyerek, doğruları da bu doğrudur diye işaretleyerek izhar etmeye devam edeceğiz.

Siyasi, sosyal, iktisadi, kültürel, tarihi vs. vs. gibi her konu ve sahada Dünya Türklüğü ’nün bekasını düşünerek, milli tavır ortaya koymaktır gayretimiz.

Bu anlamda sıktığımız kartopunu Türk milliyetçilerinin geçmişteki hizmetlerine ek olarak büyümek ve hedefe doğru hız kazanmaktadır maksadımız.

Asgari müştereklerde birleşerek siyasi taassuptan uzak, geniş ufuklu insanlardan oluşan STK’ların gücünü önemsiyoruz. Önemsediğimiz bu sivil toplum platformunda AHDE VEFA-TURAN adı altında vazifemizi yaparken, sizlerden gelen destek ve dayanışmanın da artması en kalbi dileğimizdir.

Politik hiç bir amacımız ve beklentimiz yoktur. Türk milliyetçiliği düzleminde Ülkücü dünya görüşünü yansıtacak olan çalışma prensiplerimiz ve yönetim kadromuz, tamamen hizmet gayesi güderek samimi ve gönüllülerden müteşekkil bir ruhla görev bilinci ile vazife ifa edeceklerdir.

Özgürce ve fakat adaba uygun olarak tartışılan, konusunda uzman ve liyakatli insanların düşüncelerine başvurulan fikir teatileri...

İyi günde, kötü günde dayanışma ve yardımlaşma anlayışına dayalı dostluk ortamları...

Türk’ün ruh dimağından süzülüp gelen tarih şuuru…

Yarınların Türkiye’sinde yetkili ve etkili olabilecek kadrolaşmanın temellerini atmak adına insan yetiştirmek gayreti…