Haberler

...

Akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu: Silici

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) koordinasyonunda 50 ilde yapılan ve “silici” ismi verilen operasyonda akaryakıt üzerinden vergi kaçıran 220 kişi yakalandı. 608 milyon litrelik satış verisinin sistemden silindiği kaydedildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında bilişim sistemleri yoluyla kamu kurumlarını zarara uğrattığı tespit edilen 220 şüpheli gözaltına alındı. 170 akaryakıt istasyonu, 23 akaryakıt dağıtıcı firması,1 istasyon teknik destek firması, 2 otomasyon yazılım ve bağlı 1 şubesi olmak üzere toplam 242 noktada vergi müfettişleri ile gelir uzmanlarının katılımı ile yapılan aramalarda mali belgelere ve bilgisayar, cep telefonu vb. dijital materyallere el konuldu.

Devleti 5 yılda 15 milyar lira zarara uğratmışlar

Akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği belirlendi.

Silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3,6 milyar lira olduğu ve MASAK raporuna göre devletin yıllık 3 milyar lira, 5 yıl içerisinde 15 milyar lira zarara uğratıldığı tespit edildi.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür