Haberler

...

“Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan” yayın projeleri tanıtıldı

Türk Kültürüne Hizmet Vakfı tarafından “Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan” başlığını taşıyan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle 14 cilt eser yayın hayatına kazandırılmıştır.

2022 yılı eylül ayına kadar yayımlanan 1. dizi eserlerinin listesi

1. Türk Devletleri Tarih ve Kültür Atlası (1 cilt)

2. Türk Devletleri Tarih Atlası (1 cilt)

3. Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Türk Büyüğü (5 cilt)

4. Kültürümüzün Temelini Oluşturan Değerli İnsanlarımızın Biyografileri (6 cilt)

5. Çağdaşı Yabancıların Gözünden Fatih Sultan Mehmed (1 cilt)

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle yayın hayatına kazandırılan eserlere ilişkin programa katılan Bakan Ersoy “Projenin birinci aşamasında hazırlanan birer ciltlik ‘Türk Devleti Tarih ve Kültür Atlası’, 'Türk Devletleri Tarih Atlası’ ve ‘Çağdaşı Yabancıların Gözünden Fatih Sultan Mehmet’, beş ciltlik ‘Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında 100 Türk Büyüğü-Tarihte Türk Büyükleri’ ile altı ciltlik ‘Kültürümüzün Temelini Oluşturan Değerli İnsanlarımızın Biyografileri’ eminim hepimiz için önemli birer başucu kitapları olacak diye düşünüyorum. Ama esas önemlisi, gelecek kuşaklara önemli bir başucu kitabı olarak kalması. Onların Türk devletinin geçtiği evrelerin çok farkında olmaları ve öğrenmeleri çok çok daha önemli bizim açımızdan. Hazırlanan bu kitapların tarih sever herkesin kütüphanesinde olması gerektiğini düşünüyorum. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını hem büyük coşku hem de büyük bir gururla kutlayacağımız 2023 yılında hayata geçirmek üzere çok daha güzel projelerimiz olacak. Bunlar üzerine de hep birlikte çalışıyoruz.” diye konuştu.

Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Yılmaz da proje kapsamında 76 eser yayınlamayı planladıklarını belirtti.

Türklerin tarihte 16 devlet kurduğunu, fakat bunu anlatan bir atlasın bugüne kadar çıkmadığını ifade eden Yılmaz, “71 senedir basılan Faik Reşit Unat’ın atlasıyla yetiştik hepimiz. Tabii ki Cumhuriyetin 100. yılında sadece böyle bir atlasın olması bizi rahatsız etti. Bunun için bir hazırlık yaptık ve toplamda 60’a yakın bilim adamıyla 4 sene çalışmak suretiyle ‘Türk Devletleri Tarih Atlası’ ve ‘Türk Devletleri Tarih ve Kültür Atlası’adı altında iki yayın hazırladık. ‘Türk Devleti Tarih Atlası’nı öğrenciler için, ‘Türk Devletleri Tarih ve Kültür Atlası’nı da genel istifade için hazırladık.” diye konuştu.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür