Haberler

...

“En sert şekilde cevap verebilecek güce sahibiz”

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, ITC eski güvenlik amiri Ahmet Tahir’in haince bir saldırıyla şehit edilmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

“Terör örgütü PKK’nın Türkmeneli bölgemizde genel, Kerkük şehrimizde de özel olarak faaliyetleri giderek artıyor. Geçtiğimiz günlerde terörist başı Öcalan’ın fotoğrafı Kerkük şehir merkezinde asıldı. Dün gerçekleşen suikast eyleminin arkasında PKK terör örgütü bulunuyor.

Elimizde, terör örgütü PKK’nın Kerkük’te gerçekleştirdiği eylemler hakkında istihbarat bilgileri var. PKK’lıların Kerkük şehir merkezine rahatça girmesine yardımcı olan siyasi partiler bulunuyor. PKK, Sincar ve Mahmur’daki çekişmelerini Kerkük’e taşımak gayesindedir.

Dün gerçekleşen alçak suikast eylemine, Irak hükümeti tamamen sessiz kalmıştır. Irak hükümeti, kamuoyu önünde ciddi bir duruş sergilerse eğer, bu alçak saldırının failleri, bir haftanın içerisinde ortaya çıkar. Her Türkmen vatandaşı, bu alçak teröristlerin hedefindedir.

Irak hükümeti Türkmenleri korumak zorundadır. Dün gerçekleşen suikast saldırısının ardından sessiz kalmayacağız. Buna en sert şekilde cevap verebilecek güce sahibiz. Türkmeneli, bizimdir. Kerkük, bizimdir.”