Haberler

...

“Hudut Namustur” pankartına karşılık “Provokatörlük Namussuzluktur” pankartı asıldı!

İstanbul’da 6 Türk gencinin yasa dışı göçmen sorununa dikkat çekmek için astığı “Hudut Namustur” pankartına karşılık olarak, dün gece birkaç kendini bilmez İstanbul’un çeşitli yerlerine “Provokatörlük Namussuzluktur” yazılı pankartlar astı.

Geçtiğimiz günlerde, toplumda adeta infial uyandıran sınır illerimizdeki Afgan göçüne ve ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların her geçen gün artan maddi ve sosyal maliyetine dikkat çekmek için İstanbul’un iki noktasına pankart asan 6 Türk genci gözaltına alınmış ve savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Hukuk tarihimize kara bir leke olarak geçecek gözaltı uygulamasına, siyasiler ve STK’lar başta olmak üzere toplumun pek çok kesiminden tepkiler yükselmişti.

Sınır Karakollarımızın hemen hemen hepsinde kocaman tabelalarla yazılan ve sınır birliklerimizin şiarı olan “Hudut Namustur” ifadesinin göz altına ve yargılamaya tabi tutulmasının şaşkınlığı henüz geçmemişti ki bu kez de kim oldukları bilinmeyen ve kendilerine “Vicdanlı Genç Türkler” diyen grubun İstanbul’un çeşitli yerlerine astığı “Provokatörlük Namussuzluktur” yazılı pankartlar şok etkisi yarattı. “Hudut Namustur” diyen gençleri hedef aldığı anlaşılan ve hududunu namus bilmeyi provokatörlük sayan pankartı bölücü terör örgütü sempatizanlarının astığı tahmin ediliyor.

“Hudut Namustur” yazılı pankartı asan gençler gözaltına alınmıştı. “Provokatörlük Namussuzluktur” yazılı pankartı asan gençlerin gözaltına alınıp alınmayacağı merak konusu oldu.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür