Haberler

...

Irak Türklerine Karşı Suikast Saldırıları Başladı

Irak Türkmen Cephesi, Eski Güvenlik Dairesi Müdürü emekli subay Ahmet Tahir'in Kerkük'te arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu şehit düştüğünü duyurdu.

Ahmet Tahir, şehir merkezindeki evinde aracının altına yerleştirilen bomba ile gerçekleştirilen korkunç terör saldırısı sonucu vefat etti.

Irak Türkmen Cephesi olaya ilişkin şu açıklamada bulundu "3 Mart 2023 Cuma günü Kerkük şehir merkezinde evinin önünde uğradığı hain ve terör saldırısıyla, Irak Türkmen Cephesi Güvenlik Dairesi eski Sorumlusu emekli subay Ahmet Tahir şehit edilerek Türkmen şehitler konvoyuna katılması Irak Türkmen Cephesi tarafından derin bir üzüntü ile duyurulur. Şehidimiz, ITC Güvenlik Dairesi Sorumluluğu sürece davamıza azim ve sadakatle büyük hizmetler sunmuştur. Bu hassas süreçte böyle önemli şahsiyetimizi kaybetmek camiamızı derinden etkilemektedir. Irak Türkmen Cephesi, Başbakan Silahlı Kuvvetler Başkomutanı ile güvenlik ve istihbarat birimlerini, bu korkakça hain terör saldırısının acilen perde arkasını ortaya çıkarmaya ve faillerini adalete teslim ederek hak ettikleri cezayı almaya çağırıyor"

02.03.2023 tarihinde geri adım atılan Türkçe yasağı söz konusu cinayetin, Kerkük'te intikam amaçlı yeni cinayetlerin ve saldırıların sinyalleri olarak değerlendiriliyor.

Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Erşat Salihi “Irak Türkmen Cephesi eski güvenlik amiri Ahmet Tahir’in şehadeti bizi derinden üzmüştür. Cephe’mizin kadrolarının teröristlerce hedef alınması, Irak Türklerinin bu bölgede rahat yaşayamadığının göstergesidir…” ifadelerini kullandı.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ise "Kimin yaptığını çok iyi biliyoruz. Buradan söz veriyoruz, şehidimizin kanı yerde kalmayacak!" açıklamasında bulundu.

Kerkük Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür