Haberler

...

Karabağ Şehitleri için Sessiz Miting Düzenlendi

KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel koordinatörlüğü, Azerbaycan Diaspora Gönüllüleri ve Karabağ Azerbaycan’dır Koordine Etme derneği tarafından İstanbul’da ve Şuşa şehrine kardeş şehir olan Erzurum şehrinde 9 Ekim 13:00 da aynı tarihte ve aynı saatte İkinci Karabağ savaşında hayatını kaybeden Azerbaycan askerlerinin ve sivil vatandaşların hatırasına anım günü sessiz mitingi düzenlenmiştir.

Basın açıklaması veren KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel koordinatörü Dr. Elvin Abdurahmanlı aşağıdaki kelimeleri ifade etmiştir:

Azerbaycan Diaspora Bakanlığının Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörlüğü olarak 2. Karabağ savaşında şehit olan ve Ermeniler tarafından gaddarca öldürülen sivilleri anmak ve bu gerçekleri dünyaya anlatmak için bu sessiz mitingi düzenlemekteyiz. Bildiğiniz üzere Ermenistan 30 yıldır gerek BM-in 30 Nisan 1993 yılında kabul ettiği 822,853,874,884 kararnemeleri, gereksede AGİT Minsk grubunun kararlarını uygulamamaktaydı. Halende arazilerimizde terör faaliyetler gerçekleştirmektedir. Brüksel görüşünde dahi Ermeniler Karabağ’da savaştan önce sonra yerleştirdiği mayınların haritalarını Azerbaycan yetkililerine vermemektedir. İlaveten de birinci Karabağ savaşı esnasında Karabağ’ın Hocalı şehrinde ve diğer şehirlerinde esir alınmış şahıslar ile ilgili Ermenistan siyâsi yetkililer tarafından 30 yıldır bir bilgi verilmemektedir. Nitekim Hocavend şehrinin Edilli köyünde toplu mezarlar bulunmuştur. Ermeniler 1990’lı yıllarda esir aldıkları Azerbaycanlı esirleri öldürerek toplu şekilde gömmüş ve bir soykırım suçu açıkça yaptığı görülmektedir.

Geçtiğimiz haftalarda ve Günümüzde de gerek Ermenistan siyasilerinin gerekse de ABD ve Avrupa’daki Diasporasının baskısı ve isteği üzerine Dünyanın farklı farklı ülkelerinde Azerbaycan’ın Büyükelçiliklerine, Konsolosluklarına ve diplomatik diğer Temsilciliklerine ırkçı Ermeniler tarafından saldırı düzenlenmektedir. Bizlerde Azerbaycan Diaspora Bakanlığı tarafından kurulan Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Koordinatörlüğü kurumu olarak bu gibi terörist ve ırkçı saldırı girişimlerini kınıyoruz. Batı devletlerini ve Uluslararası hukuku temsil eden diğer kuruluşları barışı ve hukuksal düzeni koruması için Ermenistan lehine uyguladıkları çifte standarttan vazgeçmelerini ve Büyükelçiliklerimize yapılan saldırıları, kınıyoruz ve ilgili devletlerin Viyana konvansiyonuna uygun şekilde hareket etmelerini talep ediyoruz. Yurt dışında yaşayan Azerbaycan Türkleri olarak belirtmek isteriz ki bizler her birimiz yurt dışında yaşasak dahi bir diaspora üyesiyiz ve her zamanda Karabağ Azerbaycan’ındır diyeceğiz!

İstanbul ve Erzurum’da gerçekleştirilen sessiz anma mitinginde Türk ve Pakistanlı gençlerin büyük ilgisi olmuştur. KİAMP Denetim Kurulu Başkanı Malahat MAMMADLİ katılım sağlayan Türk ve Pakistanlı gençlere ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etmiştir.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür