Haberler

...

KERKÜK DİRENİYOR!

Kerkük’teki 33 askeri stratejik noktanın Türkmen katili Barzanilere bırakılması kararına Türkler direnmeye devam ediyor. Protestocuların direnişine engel olmak maksadıyla Kerkük’te sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

16 Ekim 2017’de Kerkük’ten kovulan Barzani ve çeteleri, Irak Başbakanının geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile Kerkük’e geri döndü. Türkmen katili bu çetelerin şehre dönüşünü ve şehirdeki Kerkük İleri Ortak Operasyonlar Komutanlığı gibi stratejik noktalara yerleşmesini istemeyen Türkler, peşmerge konvoyunun geçişine izin vermedi. Protestocuların, peşmergenin şehre girişine direnmesi üzerine Irak yönetimi Kerkük’te sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Irak yönetiminin aldığı karar sonrası şehirde yaşanan hadiseler ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Beş günü aşkın süredir devam eden toplu oturma eylemi sonucunda Kerkük ile Erbil'i birbirine bağlayan yol kapatılmıştır. Kerkük şehri ile ilgili olarak etnik temsilcilerinin görüşü alınmadan alınacak her türlü karar, güvenliğin istikrarsızlaşmasına ve toplumsal barışın bozulmasına yol açmaktadır. Bu duruma en iyi çözüm, meselenin yerel seçimler sonrasına kadar yargı yoluyla çözülmesidir. Bağdat ile Erbil arasında Kerkük halkının çıkarları dikkate alınmadan yapılan anlaşmalar, bizi uluslararası ve bölgesel kuruluşlar ve dost ülkeler aracılığıyla uluslararası destek aramaya itmektedir.”