Haberler

...

Mayına basıp ağır yaralanan asker şehit düştü

Hakkari’de yol kontrolü sırasında mayına basarak ağır yaralanan Piyade Er Selim Gedik, tedavi gördüğü Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şehit düştü.

Hakkari’de yol kontrolü sırasında mayına basan Piyade Er Selim Gedik ağır yaralandı. Selim Gedik sonrasında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Selim Gedik buradaki tedavinin ardından Ankara’da bulunan SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Gedik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Milli savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Hakkâri bölgesinde, 19 Ocak 2021 tarihinde teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu yaralanan bir kahraman silah arkadaşımız, sevk edildiği Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 24 Ocak 2021 tarihinde şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Baba evine Türk bayrağı asıldı

Şehit Piyade Er Selim Gedik’in, Sakarya’nın Karapürçek ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Sakarya Caddesi’nde bulunan baba evinde anne Ülviye Gedik ve ağabeyi Cengiz Gedik’e acı haberin verilmesinden sonra binaya Türk Bayrağı asıldı. Selim Gedik 3 kardeşin en küçüğüydü. Selim Gedik’in şehit olduğunu öğrenen vatandaşlar, aileyi ziyaret etti.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür