Haberler

...

Prof. Dr. Turan Yazgan Vefâtının Yıl Dönümünde Anıldı

Büyük Türkçü Turan Yazgan’ın vefâtının 10. yıl dönümünde “Anma Programı ve Prof. Dr. Orhan Türkdoğan’a “Türk Dünyası Turan Yazgan Ödülü” Takdimi Töreni” Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından gerçekleştirildi.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan yaptığı konuşmada “Turan Yazgan Hocamız bedenini, ruhunu, aklını, yeteneğini sonuna kadar Türk milletinin birliği, dirliği çağdaş dünyada layık olduğu yere gelmesi yolunda harcamıştır.”

“Türk milleti binlerce yıllık tarihinde nice Ergenekonlardan çıkmıştır. Aklın, bilimin, çalışmanın eritemeyeceği dağ; kıramayacağı zincir yoktur. Türk Dünyası’nın neresinde olursa olsun millî kimliğimizi iyi ve doğru şekilde öğretip harekete geçirecek, onu sömürüden kurtaracak ve çağdaş uygarlığı gösterecek; yönetici, bilim insanı ve en önemlisi aydınlara ihtiyacımız vardır.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, Kuzey Makedonya Türk Millî Birlik Hareketi Başkanı Erdoğan Saraç, Kazakistan Miras Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bolat Mirzaliyev, Doç. Dr. Gökmen Kılıçoğlu, Dr. Mahmut Yıldırı, Prof. Dr. Nevin Güngör Ergan ve Prof. Dr. Mustafa Erkal konuşmalarını yaptılar.

Turan Yazgan’ın vefatının ardından her yıl düzenli olarak verilen “Türk Dünyası Turan Yazgan Ödülü” bu sene Türk milletini yetiştirdiği büyük sosyolog Prof. Dr. Orhan Türkdoğan’a verildi. Ödül takdimi ardından Prof. Dr. Orhan Türkdoğan konuşmasını yaptı. Gerçekleştirdiği konuşmasında “Türklük muhtelif devirlerde muazzep ıztırablara maruz kalmıştır. Günümüzde de endişeli yanlışlara zaman zaman tanık olmaktayız fakat asla birliğimizi, dirliğimizi unutmayacağız!” dedi.

Program sonunda Bakırköy Musiki Konservatuar Vakfı tarafından Türk Sanat Müziği dinletisi gerçekleştirildi.

Vefâtının 10. yılında Türk milletine büyük hizmetlerde bulunmuş Turan Yazgan hocamızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür