Haberler

...

“Rusya’nın Büyük Güç Olma Stratejisi” Çıktı

​​​​​​​Dr. Sabir Askeroğlu’nun kaleme aldığı “Rusya’nın Büyük Güç Olma Stratejisi” kitabı çıktı. Eser Sovyet sonrası Rusya’nın küresel stratejisini, ittifak politikalarını ve güç mücadelesinin nedenlerini cevaplamaya çalışmaktadır.

Dr. Sabir Askeroğlu’nun kaleme aldığı “Rusya’nın Büyük Güç Olma Stratejisi” kitabı çıktı. 214 sayfadan oluşan eser, Sovyet sonrası Rusya’nın küresel stratejisini, ittifak politikalarını, uluslararası güç mücadelesini ve 2008’de Gürcistan’a, 2014’te Ukrayna’ya ve 2015’te de Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği askeri müdahalelerinin nedenlerinin arka planını cevaplamaya çalışmaktadır. Eserin neredeyse tamamı orijinal Rusça kaynaklardan oluşmaktadır. Resmi metinlerden, anlaşmalardan, güvenlik ve dış politika konseptlerinden yararlanılan eser, Kasım ayı itibarıyla okurları ile buluşmuştur.

Eser, Türkiye’nin kuzey komşusu ve dünyanın en büyük ülkelerinden, kuvvetli bir askeri güce ve silah endüstrisine sahip olan Rusya’nın dünyadaki konumunu, yakın çevresine yönelik yaklaşımını, eski Sovyetler Birliği ülkeleri üzerindeki etkisini ve kuvvet kullanma eğilimini, tarihsel süreç çerçevesinde sunmaktadır.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür