Haberler

...

“Soğuk Savaş Sonrası Rus Dış Politikasında Ontolojik Güvenlik” Çıktı

Dr. Kürşad Güç’ün kaleme aldığı “Soğuk Savaş Sonrası Rus Dış Politikasında Ontolojik Güvenlik” kitabı çıktı. Eser ontolojik güvenlik konusunu Türkçe literatürde en geniş kapsamlı ele alan ve yeniden modelleyen, bunu da Sovyetler Birliği sonrası Rus dış politikasına uyarlayan, böylece Rusya'nın bugünkü eylemlerini açıklamamıza imkân sunmaktadır.

​​​​​24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte Rusya yeniden ve güçlü bir şekilde dünya kamuoyunun gündemine geldi. Rusya’nın Ukrayna işgalinin gerçekleri, tarihsel arka planı, Putin’in bu konudaki bireysel etkisi ve savaşın olası sonuçları, bu satırlar kaleme alınırken halen daha tartışılmaya devam etmekteydi. Sosyal bilimlerin genelinde olduğu gibi uluslararası politika konusunda da geleceği öngörmek kolay değildir. Bu nedenle Rusya-Ukrayna savaşının nereye varacağı ya da Rusya’nın bundan sonraki hamlelerinin neler olabileceğini kestirmek imkansıza yakın bir uğraş olur. Her ne kadar geleceği öngöremesek de bugün cereyan eden süreçleri, geçmişte yaşanılanları analiz ederek açıklama imkanına sahip olabiliriz.

Kitabı satın almak için: https://www.kitapyurdu.com/kitap/soguk-savas-sonrasi-rus-dis-politikasinda-ontolojik-guvenlik/617588.html 

 

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür