Haberler

...

TAHLİYE EDİLDİ AMA ÖZGÜR BIRAKILMADI

Uzun yıllardır Ankara’da Güney Azerbaycan ve Türk Dünyası davaları ile ilgilenen Ramin Maragalı, İran'a gönderilmek üzere Geri Gönderme Merkezinde tutuluyor.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılamaları süren Türk milliyetçilerinin 3 Ocak Çarşamba günü yapılan duruşmasında tahliye kararı verilmesine karşın, tutukluluk hâline son verilmesi gereken Güney Azerbaycan Türkü Ramin Maragalı, yabancı uyruklu olduğu gerekçesiyle kolluk güçlerince geç saatlerde Ankara Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından ise hakkında "Kamu düzeni veya kamu güvenliği ya da kamu sağlığı açısından tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle geri gönderme kararı verilen Maragalı, İran’a iade edilmek üzere Geri Gönderme Merkezinde tutuluyor.

İdam cezasına sebep Türk Milliyetçiliği!

Maragalı’nin avukatı Alptürk Kaya, müvekkilinin deport edilmesi durumunda İran'da karşılaşacağı durum hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Sınır dışı edilerek İran’a gönderilmesi durumunda kötü muameleyle karşılaşacağı; Türk milliyetçisi görüşleri nedeniyle ölüm cezasına, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye maruz kalacağı neredeyse kesindir."

Türkiye Cumhuriyeti Bir Kaledir

Ramin Maragalı yargılandığı davanın duruşmasında şu savunmayı yapmıştı, “Ben doğduğum ülkede çocukluğumdan beri Türk olduğum için aşağılandım. İran’da Türkler hep aşağılandı. Böyle bir psikolojiyle büyüyen bir insan için Türkiye Cumhuriyeti nedir? Bir kaledir. Orada 30 milyon Türk var. Türkiye Cumhuriyeti yıkılırsa bizim gibi milli aktivistlerin başına ne geleceğini kimse bilmez. Oraya bir Atatürk gelmedi, sizin gibi hakim yok bir molla oturuyor. Ancak Türk milliyetçisi olduğumuz için İran’da sorun yaşıyoruz, Türkiye’ye geliyoruz burada da aynı sorunları yaşıyoruz. Çok garip bir durum. İddianameyi sanki İran savcısı hazırlamış. Ümit Özdağ’ın yanında durduğum için içerideyim. Türkiye Türk’tür Türk kalacak dediğim için içerideyim, ne mutlu Türk’üm diyene dediğim için içerideyim. İsterseniz İran’a deport edin orada idam edileyim.”

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür