Haberler

...

Yasa dışı göçmen sorununa karşı pankart asan gençlerden birine saldırı

​​​​​​​Geçtiğimiz günlerde, toplumda adeta infial uyandıran sınır illerimizdeki Afgan göçüne ve ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların her geçen gün artan maddi ve sosyal maliyetine dikkat çekmek için İstanbul’un çeşitli yerlerine pankart asan 6 Türk gencinden biri olan Semir Yapıcı’ya saldırı düzenlendi.

Ülkemize yasa dışı yollardan giriş yapan göçmenler konusunda tavır ortaya koyarak yasa dışı göçmen sorununa tepki olarak İstanbul’un çeşitli yerlerine pankart asan 6 Türk gencinin arasında bulunan Semir Yapıcı’ya evinin önünde henüz kim oldukları bilinmeyen kişilerce sopalı saldırı düzenlendi. Başından yaralanan Semir Yapıcı hastaneye kaldırıldı.

Saldırının Yapıcı İstanbul Bahçelievler'de bulunan evinden çıktığı esnada pusuda bekleyen sopalı 3 saldırgan tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Başından yaralanan Yapıcı, olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Semir Yapıcı’nın sosyal medya paylaşımı şu şekildeydi: “Evden çıkarken sopalı 3 kişinin saldırısına uğradım.”

Evinin önünde saldırıya uğrayan S.Y.’nin İstanbul’a yeni taşındığı ve ikâmetini bile daha taşımadığı biliniyor. Saldırganların adresi nasıl tespit ise ettiği merak konusu.

Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin kim olduklarına yönelik olarak henüz bir açıklama yapılmadı.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür