Haberler

...

YENİ UFUK DERGİSİNİN 10. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Yeni Ufuk dergisi 10. yılına özel düzenlediği programlar ile tarihe unutulmayacak bir iz daha bıraktı. Bu çerçevede gerçekleştirilen Türk Dünyası Paneli, Yeni Ufuk dergisi kuruluş yıl dönümü etkinlikleri, Türk Gençliği Paneli, Türk milliyetçisi aydın ve mütefekkirlerin katıldığı İmza Şöleni milliyetçi camiada büyük ses getirdi.

Türk Dünyası Paneli

24 Şubat Cumartesi günü düzenlenen ve iki oturumdan oluşan panelin birinci oturumu Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun’un başkanlığında gerçekleştirildi. Birinci oturumda Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Emekli Büyükelçi Dr. Öğretim Görevlisi Ahmet Zeki Bulunç, Batı Trakya Türklüğünün şehit lideri Sadık Ahmet'in eşi ve Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi’nin eski genel başkanı Işık Sadıkahmet, ömrünü Doğu Türkistan mücadelesine adayan Uygur Türkü araştırmacı-yazar Hamit Göktürk konuşmalarını yaptı. Katılımcılar, kendilerine verilen süre içerisinde temsil ettikleri bölgelerin dünü, bugünü ve yarınına yönelik değerlendirmelerde bulunarak Türk Dünyası Birliği meselesini gündeme getirdi.

Panelin ikinci oturumu Prof. Dr. İsmail Türkoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. İkinci oturumda Azerbaycan Azatlık Mücadelesinin önemli isimlerinden Elçibey Vakfı Başkanı Agil Samedbeyli, Türkmeneli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Tütüncü, Güney Azerbaycan Türkü araştırmacı yazar Rahim Cavadbeyli ve Suriye Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Tarık Sulo Cevizci yer aldı. Türk Dünyası’nın kanayan yaralarına dikkat çeken konuşmacılar, yapılan bu etkinliğin Türk Dünyası’nı, Turan'ı ve esir Türk yurtlarının derdini bir arada konuşma fırsatı sunduğuna parmak bastı. Ayrıca Türk Dünyası’nın her köşesinin derdiyle dertlenme, mutluluğu ile sevinme imkânı sundukları için de mutlu olduklarını belirtti.

Yeni Ufuk Dergisi 10. Yaşını Yazar ve Okurlarıyla Kutladı.

Türk Dünyası Paneli’nin ardından Yeni Ufuk dergisi 10. yıl kutlaması ve ödül töreni gerçekleştirildi. Türkiye ve Türk Dünyası’nın farklı bölgelerinden yaklaşık 500 kişi programa katıldı. Derginin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Berkan Sözer ve Mütevelli Heyeti Başkanı Uğur Baş gecenin önemine dair konuşmalarını yaptı. Türk milliyetçiliği fikrinin yaşayan son teorisyeni ve Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi adlı kitabın müellifi Prof. Dr. İskender Öksüz başta olmak üzere Türk milliyetçiliği hareketine önemli hizmetleri bulunan katılımcıların da Yeni Ufuk dergisi ve günün önemini içeren konuşmalarının ardından yazar ödülleri dağıtıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Denizli’den Türk milletine mâl olmuş, âşıklık geleneğinin yaşayan efsanesi Ozan Nihat'ın sahneye çıkmasıyla salonda tam bir şölen havası esti. Ozan Nihat'a heyecanla eşlik eden gençler, türküler ve marşlar eşliğinde bu anlamlı günü doyasıya kutladı.

Türk Gençliği Paneli

10. yıl etkinlikleri 25 Şubat Pazar günü de devam etti. Prof. Dr. İsmail Yakıt’ın başkanlığında Türk Gençliği Paneli gerçekleştirildi. Panelde Prof. Dr. İskender Öksüz, Prof. Dr. Sönmez Kutlu, Prof. Dr. Vahit Türk, Prof. Dr. Nadim Macit ve Prof. Dr. Konuralp Ercilasun Türk gençliğinin bugünü ve yarını hakkında değerli fikir ve görüşlerini gençlerle paylaştı.

İmza Şöleni

Yeni Ufuk dergisinin 10. yılı şerefine düzenlenen etkinliklerin sonuncusu Türk Dünyası’nın ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 23 yazarın katıldığı büyük ‘İmza Şöleni’ oldu.

Şölende şu isimler kitaplarını imzaladı: Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Prof. Dr. İskender Öksüz, Prof. Dr. Nadim Macit, Prof. Dr. Vahit Türk, Prof. Dr. İsmail Yakıt, Prof. Dr. Sönmez Kutlu, Mahmut Yaraş, Nurala Göktürk, Himmet Kayhan, Kemal Beyatlı, Dr. İbrahim Doğan, Mehmet Hayati Özkaya, Yağmur Tunalı, Prof. Dr. İsmail Türkoğlu, Hasan Kallimci, Hakan Paksoy, Metin Turhan, Sedat Serdaroğlu, Prof. Dr. Konuralp Ercilasun, Dr. Tarık Sulo Cevizci, Rahim Cavadbeyli, Ülkü Demiray.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür