Özel Haberler

...

Irak Türkmen Cephesi’nde Tasfiyeler Sürüyor!

Irak Türkmen Cephesi’nin mevcut yönetimi bugün aldığı kararla birçok Türk Milliyetçisi ismi tasfiye etti. Bu karara razı olmayan Cephe yöneticilerinin de peş peşe istifaları geliyor.

Geçtiğimiz aylarda, ITC’nin bütün Türk Dünyası’nda büyük bir takdir ve sevgiyle desteklenen lideri Erşat Salihi’nin istifasıyla başlayan sürecin devam ettiği anlaşılıyor.

Görevden alınanlar arasında, son dönemde yaptığı çalışmalarla Türkiye’de Irak Türklüğünün sesinin duyurulmasında önemli hizmetleri olan Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü de bulunuyor.

Bir dizi görevden alınmaların yaşandığı Cephe’de, ITC Resmî Sözcüsü Mehmet Seman Ağaoğlu da istifa edenlerin arasında yer aldı. Ağaoğlu’nun sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

“Rahman ve Rahman olan Allah’ın adıyla

Değerli Türkmen milletimiz...

Irak Türkmen Cephesi’nde 23 seneden beri çalışıyorum ve elimden geldiğince bu yıllar içerisinde aldığım tüm görevlerde ve vazifelerde milletime ve davama yakışır şekilde çalıştım.

Bütün görevlerde hiç çekilmeden milletimi tüm mahfillerde savundum, hiçbir zor ve kritik dönemde kurumumu ve milletimi yalnız bırakmadım aksine her zaman ön saflarda yer aldım ve elimden geldiği kadar düşmana ve hasma karşı her zaman sert ve dik duruşlarımla tanındım. Yılmadan ve asla tereddüt etmeden üstüme düşeni layıkıyla yaptım.

Tek hedefim milletim ve davam oldu, asla ufak tefek konulara önem vermedim, yanlış gördüğüm her adımın karşısında durdum ve doğru bildiğim her adımın arkasında durdum.

Bu uzun süreç içerisinde asla dünya menfaatine değer vermedim. Milletim ve bayrağım, ilkem, hedefim davam oldu. Çünkü ben ölmeyen liderimiz rahmetli Necdet Koçak’a inanarak ve onun fikirlerinden feyz alarak yürüdüm.

Ancak şahsi çıkar ve menfaat peşinde olanlar bizim yolumuza köstek olup hep bu kurumu düzeltmemizde engel oldular.

Dava kimseyle bitmez, haklı davamızın mahşere dek devam edecektir.

Ben, davamızı asla yalnız bırakmayacağıma inanmanızı ve bilmenizi isterim, sadece şimdilik savaşçı istirahatine çekiliyorum ve her adımın da takipçisi olacağıma söz veriyorum.

Tüm bu söylediklerim sebebiyle inandığım ve gençliğimi verdiğim Irak Türkmen Cephesi’nden ve ITC Resmi Sözcüsü görevinden istifa ediyorum.

Irak Türkmen Cephesi Başkanına ve Yürütme Kurulu Üyelerine, il başkanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına, bürolara ve çalışan tüm personellere üstün başarılar ve muvaffakiyet dilerim.

Allah bu kutlu davada herkese yar ve yardımcı olsun.

Allah herkesin yolunu ve bahtınız açık etsin.

Bugüne dek bize desteğini esirgemeyen yüce milletimizden, değerli dava arkadaşlarımdan ve ITC’de ve de Türkmeneli’nde ve de yurtdışında bize gönül ve destek veren tüm ağabeylerimden Allah razı olsun. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.

Hepinize hürmet ve saygılarımı bildiririm.

Yaşasın Milletimiz

Yaşasın Kutsal Davamız

Yaşasın Türkmeneli’miz

 

Mehmet Seman Ağaoğlu

25.12.2021”

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür