Özel Haberler

...

ÜSKÜP’TE TÜRKLERE TEHDİT DEVAM EDİYOR

Üsküp’te, Türk okuluna yapılan ırkçı saldırıların ardından tehditler devam ediyor.

Üsküp’ün en eski ve ilk Türk Okulu olan 136 yıllık Türkçe eğitimin çınarı Tefeyyüz İlköğretim Okulu’nun bahçe duvarına kimliği belirsiz kişiler tarafından ‘Üsküp Arnavutluktur’ anlamına gelen ‘Shkupi eshte shqiperi’ yazısı yazılmıştı. Ardından okul yetkilileri tarafından yazı bu sabah silinip, duvar turkuaza boyandı. Buna rağmen bölgedeki Türklere yönelik tehditler ve ırkçı saldırılar gelmeye devam ediyor.

Öte yandan Kuzey Makedonya Türk partisinin Belediye Meclis üyelerinin de ölümle tehdit edildiği bilgisine ulaşıldı. MATÜSİTEB gibi ülkedeki pek çok STK ve siyasi parti olaya karşı sessizliğini korurken, Üsküp Sahafhane ile beraber yeni kurulan ANDA Kardeşe Vefa Derneği’nin Makedonya şubesinin olaya ilgi göstermesi ve kamuoyu oluşturmaya çalışması dikkatleri çekti. Bölgedeki Türkler, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Anadolu Ajansı’nın Makedonya şubesinin konuya ilişkin tek bir haber yapmamasını AA Makedonya şubesinin Arnavutlar tarafından ele geçirildiği olarak değerlendiriyor.

Arnavutça ve Türkçe şeklinde gerek sosyal medyadan gerek birebir ölümle tehdit alan Türkler, seslerini duyurmak ve millettaşlarının desteğini görmek istiyor.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür