Özel Haberler

...

Yeni Ufuk dergisi 6 yaşında!

Yayın hayatına 2014 yılında başlayan ve aylık olarak yayın yapan eğitim kültür dergisi Yeni Ufuk, 6 yıldır çizgisinden ayrılmadan varlığını sürdürüyor.

Milliyetçi camiada yoğun bir ilgiyle takip edilen Yeni Ufuk dergisi geçtiğimiz günlerde 6. yaşını kutladı. Denizli Dedeman Park Otel’de yapılan programa yurdun dört bir yanından yoğun katılım gerçekleşti. Yaklaşık dört yüz kişinin katıldığı programda Yeni Ufuk dergisi yazarlık ödülleri takdim edildi. Ankara, İstanbul ve Konya başta olmak üzere yazar ve akademisyenlerin de katıldığı programda gençlerin yoğun katılım göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Yıldönümü programında Yeni Ufuk dergisi yöneticilerinin yanı sıra Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, hukukçu, yazar ve araştırmacı Rahim Cavadbeyli, ilahiyat ve felsefe çevrelerinin tanınmış simalarından Prof. Dr. İsmail Yakıt, Kültür Bakanlığı Devlet Türk Dünyası Müziği Topluluğu sanat yönetmeni İrfan Gürdal, akademisyen Kürşat Güç ve yurdun dört bir yanından gelen misafirler hazır bulundu.

Kutlamaların ikinci gününde ise Yeni Ufuk Kitabevi’nde imza günü düzenlendi. Düzenlenen imza gününde Zafer Karatay, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun yaşadıkları üzerinden Kırım Tatar Türklerinin onurlu yaşam mücadelesini belgeler eşliğinde okuyucuya aktardığı kitabı “Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi” kitabını imzaladı. İran, Güney Kafkasya, Ortadoğu ve Türk dünyası konularında uzman ve stratejist olan Rahim Cavadbeyli de Türk dünyası özellikle İran Türklüğü ve tarihi konusunda yazdığı kitaplarını imzaladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yeni Ufuk dergisi genel yayın yönetmeni Berkan Sözer derginin çalışmalarından bahsetti. Sözer, yaklaşık 60 ilde 100 temsilciliği bulunan Yeni Ufuk dergisinin mütevelli heyetine teşekkür etti. 6 yıldır ücretsiz bir şekilde dağıtılan ve çizgisinden ayrılmayan Yeni Ufuk dergisinin giderek büyüyen bir aile olduğuna değindi. Sözer “Yeni Ufuk dergisi, Türk milliyetçiliği çizgisinde yayın yapan bir eğitim ve kültür dergisidir. Bu ay itibari ile 67. sayısını çıkaran dergimizin 6. yaşını kutluyoruz. 6 yıldır aralıksız yayın yapan dergimiz giderek büyüyen bir aile olmakta. Günden güne artan tirajımız ve temsilciliklerimiz bizleri bu günlere getirdi. Bu vesile ile dergimizin çıkarılmasında maddi manevi desteklerini esirgemeyen mütevelli heyetimize ve yayın ekibimize teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Gecenin özel davetlisi Türk Dünyası Müzik Topluluğu Sanatçısı İrfan Gürdal, Türk dünyasından seslendirdiği türkülerle dinleyenleri büyüledi. Türk kültür hazinesi olarak bilinen usta sanatçı İrfan Gürdal, söylediği türkülerin hikayesinden de bahsetti. Ardından sahne alan Yeni Ufuk dergisinin müzik ekibi salonu dolduran herkesi ayağı kaldırdı. Seslendirdikleri ‘Çıkayım Gideyim Urumeli’ne’ ve ‘Manastırın Ortasında’ türküleriyle dinleyenlerin beğenilerini topladı.

Öte yandan Yeni Ufuk dergisinin bu yılki ödülleri takdim edildi. Yeni Ufuk dergisinin ‘En Üretken Yazar Ödülü’nü Seyran Şahin alırken, ‘En Beğenilen Yazar Ödülü’nü ise Seher Aras aldı. Yılın hizmet plaketi ise Melike Nur Çağ ve Ali Kerem Akdağ’a verildi. Bunun yanında bir yıl boyunca temsilcilik hizmeti yürütmüş çeşitli il temsilciliklerine belgeleri takdim edildi.

Yeni Ufuk dergisi

Yeni Ufuk dergisi 2014 yılı Şubat ayından itibaren aylık olarak yayın yapan ücretsiz bir eğitim ve kültür dergisidir. Yayına başladığı günden itibaren ücretsiz dağıtılan Yeni Ufuk dergisi, Türk milliyetçiliği çizgisinde yayın yapmakta ve fikri altyapıya önem vermektedir. Türk milliyetçiliği eğitimi meselesine özel olarak yoğunlaşan Yeni Ufuk dergisi bu ay itibariyle 67. sayısını yayımladı.

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür