Özel Haberler

...

“TÜRK EDEBİYATI, TÜRK ŞİİRİ, TÜRK ROMANI”

Edebiyat dünyasında son zamanlarda gündeme getirilen ‘Türkçe edebiyat’ kavram karmaşasına karşı çıkan kırkı aşkın edebiyat dergisi, yayınevi ve çeşitli kültür-sanat platformları sosyal medyada ‘Türk edebiyatı’ hareketi başlattı.

Edebiyat dünyasında tartışmalara neden olan ‘Türkçe edebiyat’ kavramına karşı çıkan birçok dergi, yayınevi ve kültür sanat platformu Twitter’da ‘Türk edebiyatı’ hareketi başlattı. Bir kesimin savunduğu ‘Türkçe edebiyat’ gibi kasıtlı yanlış kullanımlara karşı başlatılan harekete destekler büyüyor.

‘Türkçe edebiyat’ söylemine karşı ‘Türk edebiyatı’ yazılı afişlerle çıkarma yapan yayıncılar, ‘Türkçe roman’, ‘Türkçe şiir’, ‘Türkçe öykü’ kavram yanlışlıklarına karşı ‘Türk romanı’, ‘Türk şiiri’, ‘Türk öyküsü’ dedi. 

Harekete Türk Edebiyatı, Türk Düşünce Dergisi, Agah Kültür, Edebice, Çelebi, Bozkır, Onuncu Köy, Rengahenk, Demlik Mecmua, Söğüt, Ayarsız, Yeni Ufuk, Terakki Mecmua, Hür ve Müstakil, Porsuk Kültür, Balta, Milli Mecmua, Poetika Yayınları, Ötüken Neşriyat, Tün Kitap, Doğu Kütüphanesi Yayınları, Mavi Gök Yayınları, TDAV Yayınları gibi onlarca dergi, yayınevi ve kültür sanat platformu katıldı. Destek veren tüm yayıncılar sayesinde sosyal medyada adeta bir çıkarma yaşandı.

Millî Devlet gazetesi olarak “Türk edebiyatı, Türk şiiri, Türk romanı” diyor; TÜRK demekten gurur duyuyoruz!

Alternate Text
Aylık Türk Dünyası Raporu
Tarihte Bugün
Karikatür